Põhiline arhitektuurKuidas arhitekt Sandra Coppin kaastundlikult kaasaegset maja Wiltshire'is uuendas

Kuidas arhitekt Sandra Coppin kaastundlikult kaasaegset maja Wiltshire'is uuendas

Autor: Dylan Thomas

"Iga element teenib eesmärki, " ütleb Sandra Coppin Modernsest kinnisvarast, mille ta oma kodu jaoks uuendas, paigutades materjali kogu tee ümber, nii et miski ei läheks raisku.

Sandra Coppin elas Berthold Lubetkini kõrgpunktis II, mis oli varase moodsa liikumise kuulus teos, kuid koos kahe tütre perega hakkasid tema ja tema abikaasa Nico tundma, et väike korter Highgate'is N6 on siiski arhitektuurselt progressiivne. 1930ndad, oli nädalavahetustel üsna kitsas.

Kinnisvara veebisaidi avanenud võimalus saatis nad Wiltshiresse, kus oli turul moodne, armastust ja hoolt vajav maja.

See oli Ansty ploomimaja, mis ehitati Roger Rigby ja tema naise Patricia jaoks 1964. aastal.

See seisab järsu kalda küljel, mille tagaosas on iidne rajarada ja puit; vastas, rohkemate puude taga asub küla väike kirik ja 16. sajandist pärit hoone, mida tuntakse komandörina, viide Knightsi haiglajuhile, kes mõisa keskajal kuulus.

Töötades Arupis, oli Rigby teadmiste ja disaini alal kursis, ehkki ta polnud ise ei insener ega disainer.

Arhitekti poole pöördus ta oma sõbra ja kolleegi Sir Philip Dowsoni poole. Dowson nägi, et sait vajab tugiseina; üle selle kallutas ta ühe lameda katuse ruudu, mis oli toetatud puitkonstruktsioonile. Maja peamised fassaadid on täielikult klaasiga kaetud.

Maja realiseeris Arupi büroo nooremarhitekt: David Levitt (hilisem Levitt Bernstein), tuntud Brunswicki keskuse eest Bloomsburys. Ehitisepiirangud ja piiratud eelarve tähendasid, et kujundus oli tehtud olulistele elementidele. "Iga element teenib eesmärki, " ütleb Sandra, koputades ühte katust toetavat puuposti.

Ehituse range ökonoomsus loob oma esteetika, millel on veelgi suurem veetlus raiskaval 21. sajandil.

Maja sai varsti valmis, kuid arenes edasi, köites Rigbysi sõprade Peter ja Alison Smithsoni, St James'i tänaval SW1 asuva The Economisti hoone arhitektide kujutlusvõime, kellel oli läheduses maja. Muude paranduste hulgas kavandas Peter õrnalt tõusva tee ja kaldtee, mis kahekordistuvad iseendale, nii eesmärgiga kergendada kallet kui ka suurendada krundi nähtavat ulatust, mis on vaid üks kolmandik aakrist.

Isolatsiooni ei kaalutud vaevaliselt enne 1970. aastate energiakriisi. Kuigi Coppins tahtis oma sekkumist minimaalsena hoida, veensid külmade talvepäevade külastused neid kütte paigaldamiseks. Esimese korruse elamispinna - nii elutoa kui ka köögi - põrand võeti üles, pandi põrandaküttega õhksoojuspumbast ja algupärase lihtsuse vaimus laoti betoonist sillutiseplaatidega, maapinnast põrandani. sile pind. Eraldi stuudio jaoks tehti väike laiendus.

Maja reegliks on, et kõik tuleks võimaluse korral uuesti ümber paigutada, nii et lagunevalt katuselt kooritud tsink on jälle tekkinud laualaudadena, toetudes tööstuslikele sulgudele. Tulemuseks on aupaklikkuse, armastuse ja leidlikkuse teos, mille vaba ilu on vastumürk tarbimisusele ja liigsusele.

Coppin Dockray Architectsi kohta lisateabe saamiseks külastage veebisaiti www.coppindockray.co.uk


Kategooria:
Kuidas teha Simon Hopkinsoni keeled rannakarpide ja safraniga
Täiesti ebaoluliste emadepäevade nimekiri: kruiisib Ouse, tee kuninganna Titaniaga ja massaaž meie seas tulevastele emadele